20% bijtelling

20% bijtelling
Als u lease auto niet onder de 14% bijtelling valt, komt deze in aanmerking voor de 20% bijtelling. 20 bijtelling voor leaseautos. 20% bijtelling is het bijtellingspercentage van een leaseauto waarmee de fiscale afdracht mee wordt bepaald. Het gaat hier dus om milieuvriendelijke auto’s die net niet in de zuinigste categorie vallen. Het kan zijn dat u om persoonlijke omstandigheden geen lease auto uit de zuinige en milieu vriendelijke autoklasse kunt rijden of dat uw werkgever deze mogelijkheid niet biedt. Het gevolg hiervan is dat u te maken krijgt met de fiscale 20 bijtelling.

Om te mogen rekenen met de 20% bijtelling dient de lease auto aan een aantal voorwaarden voldoen. Hierbij wordt vooral gekeken naar de CO2 uitstoot van de lease auto. Namelijk:
– dieselauto’s met meer dan 95 gram en minder dan 116 gram CO2 uitstoot per km.
– benzineauto’s met meer dan 110 gram en minder dan 110 gram CO2 uitstoot per km.

Berekenen 20% bijtelling

De hoogte van de 20% bijtelling kunt u uitrekenen door middel van de navolgende rekenmethode.
Als u bijvoorbeeld een lease auto met diesel heeft waarbij de CO2 uitstoot per km 105 gram bedraagt, mag u reken met de 20% bijtelling. Als de catalogus waarde van deze lease auto 35000 bedraagt dan is de fiscale bijtelling die u moet betalen als volgt: 35.000 x 0,20 = 7000

In het bovenstaande voorbeeld wordt dan een bedrag van 7000 euro bij uw jaarinkomen opgeteld. Hierover dient u namelijk uw loonheffing te betalen. Uit de loonheffing ontstaat een maandelijks bedrag die bij uw bruto inkomen wordt opgeteld. De netto fiscale bijtelling is ook afhankelijk van de belastingschijf waarover u normaliter loonbelasting of inkomstenbelasting verschuldigd bent.

Op het internet zijn er verschillende aanbieders te vinden met overzichten van auto’s die vallen onder de 20% bijtelling. Wij raden u aan om een vergelijking te maken tussen deze aanbieders en vooral te kijken naar de opties en voorwaarden van een lease auto met een 20% bijtelling. Verder kunt u kijken op: 20% bijtelling voor meer informatie over bijtellingen van auto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*